ERR_TOO_MANY_REDIRECTS Ghost en Cloudflare

by | 15 January 2020 | Cloudflare, Ghost, Zoftware | 0 comments

Mocht je net zoals Zoftware.nl gebruik willen maken van een zelf hosted Ghost blog gezamenlijk met Cloudflare (wat al actief is op je domeinnaam) dan is de kans groot na het volgen van de volgende installatie guide: How to install Ghost on Ubuntu dat je een ERR_TOO_MANY_REDIRECTS ziet na de installatie van ghost.

 Zie de screenshots hieronder in Firefox en Chrome

De oplossing voor dit probleem is in dit geval redelijk simpel, ga als eerste naar Cloudflare en login op jouw account, selecteer vervolgens de betreffende domeinnaam waar je Ghost op hebt geïnstalleerd en druk op Crypto, vervolgens zet je SSL tijdelijk op Off.

Wacht vervolgens even 30 seconden tot 1 minuut op cloudflare zodat de aanpassing is doorgevoerd op je domeinnaam.

Mocht je tijdens de installatie van Ghost nog geen gratis SSL certificaat hebben aangemaakt dan doe je dit nu door in jouw terminal via ssh op jouw server in de directory waar je Ghost hebt geïnstalleerd het volgende commando uit te voeren: ghost setup ssl . Volg vervolgens de stappen zoals het invoeren van een geldig email adres om jouw gratis SSL certificaat aan te maken.

Voor de zekerheid restart je na bovenstaande stappen Ghost via de volgende commando in jouw terminal in de directory waar Ghost is geïnstalleerd: ghost restart gevolgd door een restart van nginx met het volgende commando: service nginx restart

Nu je gratis SSL certificaat is aangemaakt, ga je weer terug naar Cloudflare en zet je vervolgens onder het Crypto deel waar je SSL eerder op uit hebt gezet nu de optie op Full (strict)

Als alles goed is gegaan zou na 30 seconden tot 1 minuut je Ghost blog bereikbaar moeten zijn na een harde refresh van je browser zonder ERR_TOO_MANY_REDIRECTS

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *